09 Mayıs, 2014

Yanni in Turkey Again



Yanni ikinci konseriyle Türkiye'den fırtına gibi geldi geçti. Neredeyse 30 yıllık müzik hayatı boyunca hiç Türkiye'ye uğramayan Yanni, ilk konserini 18 Eylül 2011'de Sorti’de vermişti. Bizde ilk konserini kaçırmamış Sorti'de yerimizi almıştık. Yerin küçük olması biraz sıkıntıydı fakat o heyecan her şeye değmişti.Yanı başınızda Boğaz, karışınızda dünyanın en büyük Newage müziğini yapan dünya çapında bir müzik adamı vardı. Biz konser boyunca neredeyse hiç gözümüzü alamamıştık Yanni'den. Konser bitiminde kendisiyle tanışma yerine, ekibiyle tanışma şansımız olmuştu. Biraz hüzünlenmiştik ancak, gecenin mutluluğu bunu pek gölgelememişti. 


Ve tarihler 8 Mayıs 2014 göstermişti, Yanni bizi şaşırtarak ikinci kez Türkiye'ye konser vermek için gelmişti.
Türkiye'de Yanni'yi seven bir kitle var fakat diğer sanatçılar gibi yoğun bir kitlesi olduğunu düşünmüyorum. Sanırım bilen gidiyor derler ya, onun gibi bir şey. Hiç dinlememiş olanlara tavsiye ederim buradan :) . Kafanızı dinlemek, iç huzurunuzu bulmak için çok iyi bir deneyim. Özellikle One Mans Dream, Nightingale gibi bestelerini dinlemenizi tavsiye ederim.  Konser izlenimlerime gelince, Yanni neredeyse 3 saat kadar sahnede kaldı. Bence güzel bir performans sergiledi. Santorini,Voyayage gibi parçalarıyla gelenleri çoşturdu. Davulcusu Charlie Adams'ın performansını ne yazmak ve de anlatmak olmaz sanırım. Neredeyse 20 dk tek başına performansını gösterdi. Ben bir ara kendini kaybetti diye düşündüm :) 

Bununla birlikte, dünya çapında ki kemancısı Samvel Yervinyan, mütevaziliği ve zarifliğiyle yine kemanıyla  harikalar yarattı. İçimiz huzur ve mutlulukla konserden ayrıldık diyebilirim. Yanni seneye'de Türkiye'ye gelir mi bilinmez fakat, bu size şimdilik bayağı bir gider diye düşünüyorum. 

                          Yanni severler olarak kardeşimle yerimizi aldık. Buda bizim Yanni selfie'miz oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder