09 Temmuz, 2014

Picnic @ Provence



Fransa'nın en güzel bölgesinde biri olan Provence'de pikniğe çıkmaya ne dersiniz ? Provence Fransa’nın en güneydoğu bölümünde yer alan en sofistike bölgesi. Fransa’nın güneydoğusunda bulunan Provence ,Alpes Cote-D’Azur de Haute Provence bölgesinde bulunan Moustiers Sainte Marie Fransa’nın aslında en saf,temiz ,zarif kasabalarından birisi diyebiliriz. Bu kasabada bulunan bir otel’den bahsetmek istiyorum.




La Bastide de Moustiers ,Provence’de yer alan butik bir otel. 4 yıldıza sahip 12 odaya sahip  bu şık otel, çok eski bir yer olan Mounstiers Sainte Marie bölgesinde bulunuyor ayrıca Aix-en-Provence'e de 90 km uzaklıkta yer alıyor. Moustiers Sainte Marie’nin tepelerinde bulunan otel, yemyeşil vadilere bakıyor. Otelin  açık havuzu ve bir restoranı bulunuyor.  Dünyaca ünlü ve neredeyse dünyanın her yerinde restoranları olan ayrıca Fransa’ da da yemek okulu bulunan Fransız Şef Alain Ducasse’ın ekolünden gelen başarılı şefi Chirstophe Martin, La Bastide de Moustiers’in mutfağında harikalar yaratıyor. 


La Bastide de Moustiers’ın tüm odaları çok özenli ve tüm detaylar düşünülerek hazırlanmış. Odalar tamamen Provence mimarisini yansıtıyor. Ayrıca odalara isimler de verilmiş.  L'Amande (badem) veya L'Olive (zeytin) gibi.


La Bastide de Moustiers Otelinde geçen yıllarda gurme günleri adı altında piknik günleri düzenleniyormuş. Piknikçiler 1950 model Chevrolet kamyonlarla meşe ağaçları altındaKeyifli bir gün geçiriyorlardı. Piknik sepetlerini hazırlayan otel, Akdeniz mutfağından menüler hazırlıyorlardı. Yaklaşık olarak ( 2-6 kişi) 190 Euro karşılığında, piknikçiler keyifli bir gün geçiriyorlardı. Eğer Provence gidip, bu otelin günlük etkinliklerine katılmak isterseniz internet adresinden ulaşıp bilgi alabilirisiniz. 

 http://www.bastide-moustiers.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder