08 Aralık, 2014

Noel için Masal Gibi Tatil Önerileri | Best Places to Spend Christmas






Christmas yani Noel'i her ülkede, her kıtada farklı farklı yaşandığına şahit oluyoruz. Ülkelerin kültürlerine ve verdikleri öneme göre bir ay boyunca neredeyse festival havasında geçiyor. Noel zamanı gelince çocukken aklıma ilk gelen, Noel baba, geyikler, şömineye aşılmış kırmızı çoraplar, kar, çam ağacı ve tatil olurdu. Noel tatilleri kısa fakat en tatlı, huzurlu, ailemizle olabileceğimiz en güzel tatillerden birisi bence. Bu kısa tatil için bir kaç rota belirledim, tatil planınız var ise belki yol gösterici olabilir diye düşünüyorum.


Lapland, Finland
Lapland, Firlandiya'nın kuzeyinde bulunan Laponya bölgesinde,kuzey Kutbu’nun üzerinde yer alır. 
Buranın en büyük özelliği, neşeli kırmızı elbiseli adamları yani noel babaların bu mahellenin en ünlü sakinleri olduğudur. Efsane 1820'lerin Kuzey Kutbunu noel baba ve onun eşinin evi olarak gösterse de, Finlandiyalı'lar bunun aksine inandırabilir. Onlar  Rovaniemi, Lapland noelin kumanda merkezi olarak gösterirler. Lapland'de noel ,çocuklar noel babanın eşiyle zencefilli kekler yapıp, elf okuluna kaydoluyor ve geleneksel tüylü kalemlerle yeniyıl dileklerini listeliyor. Laplan'de Santa Claus Village ( Noel Baba'nın Köyü), Riisitunturi National Park, Ranua Wildlife Park ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda, en turistik yerleri Rovaniemi, Levi, Yllas görülebilecek yerler arasında.

Noel tatili için neden tercih edilebilir ?  Eğer bir ren geyiği görmek ve kızakla gezi yapmak isterseniz dünyada  bu deneyimi  yaşayabileceğiz  başka bir yer  yok derim . Konaklamak için ise ; İce Hotel size çok farklı bir deneyim bırakabilir. Bununla birlikte, Hotel Kebne, Arctic snowhotel diğer alternatifle olabilir. 
Nuremberg, Germany
Bavyera bölgesinin göz bebeği Nuremberg. Noel tatili için bence en doğru tercihlerden birisi olabilir. Neredeyse yarım milyon insanın hüküm sürdüğü Nuremberg, Bavyera bölgesinin en büyük ikinci şehri arasında yer alıyor. Neredeyse tarihi 11. Yüzyıla dayanmakta fakat en çok 20.yüzyılla bağlantılı olduğu bilinmektedir. Nuremberg’de noelde adeta masal kitaplarından fırlamış gibi bir görüntüye sahip oluyor. 



Özellikle her sene 26 Kasım-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Nuremberg yıllık Noel pazarı (Weihnachtsmarkt) Bavyera Almanya’nın en popüler pazarlarında birisi olarak ün kazanmış. Yılın bu döneminde Nürnberg'in kalbi adeta Noel pazarları için atıyor. Dünyanın her yerinden turistler buraya bu tarihlerde akın ediyor. Dünyada da neredeyse uluslararası bilinen en popüler pazarlarından birisi haline gelmiş.  Çünkü Nürmberg kentinde ki bu Noel pazarı yaklaşık olarak 500 yıldır her sene kuruluyor. Her yıl yaklaşık olarak 2 milyon kişinin ziyaret ettiği bir etkililik haline gelmiş. Bu Noel pazarında, yılbaşı süsleri, hediyelik eşyalar gibi birçok farklı ürünlerin satışı yapılıyor. Özelliklede,14. yüzyıldan beri aynı formülle yapıldığı bilinen harika zencefilli kurabiye (Lebkuchen ya da diğer adıyla gingerbread) yemeden dönmeyin. İçinde zencefil, tarçın, badem ve balın yanı sıra birçok baharat var. İsteyen kahve, isteyen de sıcak şarapla yiyebiliyor. 



Strazburg, Fransa
Strazburg, Fransa’nın kuzeydoğusunda, Alsas bölgesinde bulunan en güzel Avrupa şehirlerinden birisidir.Bununla birlikte, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nu barındırmaktadır. 1988 yılında UNESSO tarafından Dünya Mirasları Listesine dâhil edilmiş bir şehirdir. Unutulmaz bir Noel tatili geçirmek isterseniz, Alsace bölgesinde bulunan bu masalsı şehri seçerek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.  Notre-Dame Katedrali , L’ouve Notre-Dame Müzesi, Palais des Dro,ts de I’Homme ve Musee Historique ziyaret edebilirsiniz. Strazburg ‘’Noel ‘in Başkenti ‘’ olarak da bilinir. Çünkü her yıl Aralık ayında düzenlenen ve 445 yıldır kurulan Christmas Market (Strasbourg Christkindelsmarik ) bilinen en eski ve noel pazarının en bilinenleri arasındadır. Yeni yıla yakın bir zamanda Strazburg’da bulunuyorsanız, mutlaka bu Noel pazarını gezmenizi tavsiye ederim. Özellikle Broglie Meydanı ve Katedral Meydanı’nda kurulan en büyükleri ve en kalabalık olanlarıdır. Christmas Market'de sıcak şarap içip, kurabiyelerin tadına bakarken, buranın meşhur kaz ciğerinden yemeden dönmeyin derim. 


Malmö, Sweden 

Malmö İsveç'in güney sahilinde bulunan bir liman kentidir. Nüfusu 664.428 olan Malmö İsveç'in 3. büyük kentidir. Malmö şehrinde yaşayanların yaklaşık olarak yüzde 27'si ülke dışında doğmuş. Şehir yıl boyu yağış aldığından dolayı kışın yada yazın gittiğinizde yağmurla karşılaşabilrisiniz. Eğer kış aylarında ve Noel zamanı gitmeyi düşünürseniz, hava biraz soğuk olabilir fakat her yerin bembeyaz ve ışıl ışıl olduğunu görme şansınız olur. Malmö'yü araçsız, yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz. Gustav Adolf'S Meydanını , Storterget ve Lilla Torg olan küçük medyanı gezebilirsiniz. Turistlerin en yoğun olduğu yerler arasında bulunan Folkets Park'ı es geçmeyin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder