19 Haziran, 2015

Bahçe içinde tatil


Bahçe içinde… 
Deniz kenarında ya da bahçe içinde dinlenmek, tarihi yerler gezmek doğa yürüyüşleriyle sakin bir tatil geçirmek. Mavi ve yeşilin mükemmel birlikteliğini yaşamak için seçim yapmak oldukça zor.Yeşilin içinde huzur bulabileceğiniz mekanlar. Sessizlik, düzen, güven. İnsanı iyi hissettiren bu güçlü kelimeler her daim aradığımız şeyler. Sıra sıra dizili binaların arasından kaçmak , kafamızı dinlemek için gidebileceğiniz yerlerin sayısı maalesef çok değil.  Eğer bu yaz sakinliğin peşinden gitmek istiyorsanız bahçe içinde tatil tam size göre olabilir. 

Fas Evleri 
Mavi ile yıkanmış, Endülüs izlerini her yerde görebileceğiniz bir şehir Fas.Özellikle Rif Dağlarının arasında kalan, saklı bir cennet olarak da  bilinen güzel şehir Chefchaouen yani Şafşavan. Daracık geçitlere açılan merdivenli sokakları ve caddeler üzerinde sıralanmış dünya jet-set'in gözünü diktiği o otantik evleri. Evlerin ortasına saklanmış küçük avluları ve o avlulara açılan el işçiliğinin en güzel örneği kapıları. 






Hermes, Pierre Balmin ve Jean-Paul Gaultier gibi dünyanın en ünlü modacıları sayesinde Marakeş'in görkemli evleri eski şaşalı günlerine tekrar geri dönmüşe benziyor. Bazıları Şark'ın büyüsüyle tanışmak ve Doğu'ya özgü yaşam tarzını tanımak isteyenlere kiralanabiliyor. Tüm Riyad'lar ağaçlıklı bir iç avlunun etrafına dizili odalardan oluşuyor. Marakesliler, evlerinin ortasında ki çeşmenin etrafına kokulu bitkiler dikerek kendi cennet bahçelerini oluşturuyorlar. Sultanların yazlık sarayları olan bu bahçelerin devasa havuzlarıyla aynı zamanda kendin su ihtiyacı da karşıladıkları söyleniyor. Riyad El Ouarda, antikaları ve Fas işi fenerleriyle dikkat çekiyor. Riyad Noga'ya Akdeniz tarzı hâkim, Les Deux Tours havuzları, Dar Ayniwen ise bahçesiyle ünlü.
Les Deux Tours
Douar Abiad, Marrakesh.
Tel:00 212 44 32 95 25 
Riyad El Ouarda
5 Derb Taht Sour Lakbir, Zaouia
El-Abbassia
Tel: 00 212 44 38 57 14 
Riyad Noga 
78 Derb Cedid, Douar Graoua,Medina
Tel: 00 212 44 44 333 86 
Dar Ayniwen 
Im. Lazrak, Rue Hassan Ben M'barek
Tel:00 212 44 32 96 85 

Dar Tamsna 
Yüksek duvarların arkasına gizlenen ve en az sekiz kişinin kalabileceği iki kiralık evden oluşan otel, portakal, limon ve greyfurt ağaçlarıyla dolu geniş bir bahçenin içinde yer alıyor. Dar Tamsna, oryantal esintilerin hâkim olduğu, art-deco stilini yansıtan gizli bir mücevhere benziyor. Giriş katının önünde yer alan veranda, dış salon olarak kullanılıyor. İçerisi ise birçok odadan oluşuyor. Farklı ambiyanslara sahip küçük oturma alanlarından, oluşan L şeklinde ki büyük salonun en dar kısmında, Suriye motifleri taşıyan kemik ve abanoz kakmalı, ihtişamlı iki dolap duruyor. Bu rüya gibi otelin hikâyesi Meryanne Loum Martin'in, hurmalığın bu sessiz sakin köşesini görüp hayran olmasıyla başlıyor. Bir kaç sene önce Faslılar bu bölgeyi yeniden keşfetmişler ve yavaş yavaş tarlaların yeni lüks yapılar almaya başlamış.

Mediterreanean Lacure,Ouardaia,
Marakesh,Fas
Tel:00 212 44 32 91 34 
Villa Balqulsse- Bali 

Bali'nin güneyindeki bu balıkçı kasabası vanilya kokusuyla bütünlenmiş, Zohra ve Blaise adındaki iki genç Belçikalıların egzotizm ve macera tutkuları, onları Bali'nin bu küçük kasabasına getirmiş. İki maceracı kalacak yer ararlarken bu terk edilmiş geleneksel Bali evini keşfetmişler. İlk görüşte vuruldukları bu egzotik yapıyı otele dönüştürme fikri de yine görür görmez oluşmuş ve asıl macera o zaman başlamış. Renovasyon ve dekorasyonu bir mimari değil , bizzat Balili olan zanaatkarlara teslim etmişler. Havuzun çevresinde ''u'' biçiminde konumlanmış ev, tropikal iklimde yaşam koşullarının her türlü gereğini yerine getiriyor. Begonvillerle kaplı havuz kenarında ya da bahçede zaman kavramı ortadan kalkıyor. Adını Saba Melikesi Belkıs'dan alan Villa Balquisse, tüm zarafetini ve çekiciliğini bu soylu kraliçeye borçlu olmalı. Yaklaşık olarak fiyatları 201 $- 500$ arasında değişiyor.

Adres: Jalan Uluwatu 18 X, Jimbaran
80361,Bali, Endonezya
Tel: 00 62 3617016 95 

Abbaye de la Celle
Fransan'nın kırsal Provence bölgesinde, bağların ortasında bir butik otel; Hostellerie de L'Abbaye de Celle. La celle, yaşamın ritminin kilise çanlarıyla eşleştiği bu küçük kasabada, konuklarını yine aynı ritimde ağırlayan bir butik otel. Masmavi gökyüzün altında yaşlı iki kestane ağacının arasından girilen bahçede; karşınıza sessiz ve dingin bir ortalama eşlik eden yemyeşil panjurlu toprak rengi bir bina karşılıyor. 

Bu dinginliğin en büyük sebebi, binanın yanı başında, günümüzde tarihi eser kapsamına alınmış, 12 yüzyıldan kalma manastır. Verandada kendini yoğun olarak hissettiren kolonyal esinti, hazeran takımlar eşliğinde sizi egzotizmin doruğuna çıkartıyor.  1930'lu yıllarda otele dönüştürülmesine karar verilen ev, o günden bu yana huzuru arayanların vazgeçemediği mekânlardan olmuş. Charles de Gaulle, bir zamanların en önemli müdavimlerindenmiş ve bugün anısına, her zaman kaldığı odaya adı verilmiş.

Place Du General De Gaulle
Lacelle, Provence, Fransa
Tel:00 33 498 05 14 14
#
Resimler Kafeinli Gezgin’e ait değildir. Alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder