18 Haziran, 2015

Tatil Stilleri | Hangi Ülkede Nasıl Giyinmeli?

 

Stil sahibi şehirler.......

Ben her şehrin kendi dinine, tarihine ve kültürüne sahip olduğu kadar, kendi kıyafet stiline de sahip olduğuna inananlardanım. Mesela Hindistan'ın geleneksel kıyafeti sarı gibi. Daha çok dikdörtgen şeklinde kullanırlar. Sarı, bir tür kumaş ve genellikle kısa kollu, sırt dekolte ve omuz üzerinden bağlanıp, aşağıya doğru sarkıtılıyor. Kadınlar tarafından giyilen geleneksel kıyafetler arasında, daha çok  Sri Lanka, Nepal, Pakistan gibi ülkelerde yaygın olarak kullanılıyor. 

Ya da , neoklasik sokakların, modern binalarla kucaklaştığı, İtalya'nın sanat , tasarım ve moda açısından ön plana çıkması şans mı? . Bir çok seyahat sever modanın kalbine alışveriş için buraya gelse de İtalya keşfedilmeye değer muhteşem gizli hazinelere sahip bir şehir. Her şehre hayat veren biri olduğu gibi, İtalya da  da Milano'ya hayat veren 1000 yılın dâhisi Leonardo daVinci’nin buraya hiç mi katkısı yok? İtalyanlar şöyle derler; Roma anıtları Venedik'in romantizmi hatta tipik İtalyan geleneklerini paylaşmak için değil, sanatı stille stille birleştirip hızlı yaşamı tatmak için burayı soluyun derler. 

Yazın giyinmek benim için ayrı  bir heyecan ve keyiftir. Nereye gidilecekse, ona göre giyinmenin yanındayım açıkçası.Şehir dışında egzotik bir yere gidilecekse, bavulumuzu o şekilde hazırlamanın bize hem rahatlık hemde kolaylık sağlayacağını düşünürüm. Bir hafta kalma planımız varsa, sadece ihtiyacımız olanları bunun yanında, kıyafetlerimizi kombin yaparak hazırlarsak tatilimizde bize hem zaman kazandırır hemde giymeyeceklerimiz de yanımızda yük olmaktan çıkar. Bende farklı ülkeler için stil önerileri hazırladım. Bu şekilde tatilimize çıkmadan çok pratik bir şekilde hazırlanabilirsiniz. 

 THAILAND

Dört mevsim hava sıcaklığı hemen hemen aynı olup, tatil için gidilebilecek kaç yer var dünyada? On iki ay boyunca sımsıcak olan ve neredeyse hiç kış görmeyen şehir olan Tayland, dünyanın en ilgi çeken ülkelerinden birisi. Huzuru bulacağınız Tayland da, giyebileceğiniz en rahat kıyafetlerinizi getirin. Uzun elbiseler, keten gömlekler, bol pantolonlar ve tabiyi ki şemsiye. 








     
            


FLORENCE, ITALY

Rönesans'ın doğduğu yer, Duomo'nun ana vatanı, Toskona;nın başkenti. Sanatın ve kültürün kalbinin attığı şehir. Tarih ve sanat kokan bu şehirde, özel parçalar seçilmedi. Mutlaka bir şapka ayrıca, beyaz pantolon sizi her zaman asil ve şık gösterir.



  

.
















 Santorini, Greece

Sönmüş bir volkanın yamacında ki saklı cennet. Santorini Ege'nin en sıra dışı adası ve cazibesi çok fazla. Zamansız bir tarza sahip olması, buraya huzur vermiş. Buraya gelirken, yanınızda mutlaka düz sandaletleriniz, romantik elbiseleriniz ve tunikleriniz olsun. 



















ST. TROPEZ, FRANCE

Güneşin yıkadığı balıkçı köyünün şirin limanı, kırmızı kiremitli evleri ve efsane kumluk plajları keşfetmeye değer. 
Ressamlar ve bohemler neslinin ve sonraki tatilcilerin kalbini çalan güzellikler kısa bir yürüyüşle önünüze serilecektir. Burası her ne kadar Cote d'Azur bölgesinin en lüks yeri olsa da, hem spor, hem de şık olabileceğiz kıyafetler seçin. Hem rahatınızı düşünün, hem de şıklığınızı.






















 IBIZA, SPAİN

İspanyanın en popüler adası olan, İbiza, tam bir özgürlükler adası. İbiza, her ne kadar partileri ile meşhur olsa da, gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biri. Turkuaz renkli denizi ile binlerde turisti ağırlıyor. Dans ve partilerin çokça yaşandığı İbiza da, günlük elbiseler, akşamları ise ipeksi kaftanlar tercih edebilirsiniz. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder