23 Şubat, 2016

Fas'da Sanat Zamanı

Fas'a sanat ziyareti zamanı...............
Afrika'nın büyülü şehri Fas. Doğası, insana yakın insanları ve otantik atmosferiyle gezginlerden en çok ilgi gören şehirlerden birisi. Hareketli eğlence yaşamı, bin bir çeşit ürün bulacağınız çarşısı ve dillere destan plajları ile Afrika'nın kuzey burnundaki bu ülke, tüm ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlıyor. 

Fas’ta telekomünikasyondan ulaşıma pek çok alanda konforunuzdan ödün vermeden seyahat edebilebilirsiniz.  Fas’ın ilk başkenti olan Marakeş, Atlas Dağlarının eteklerinde ve Atlantik ile Fas arasında bir geçiş noktasında.1001 Gece Masallarını her kentinde yaşatan Fas’ın önemli şehirlerinden biri olan Marakeş, ‘Kırmızı Şehir’ olarak da bilinir. Marakeş Bienali, Kuzey Afrika'da düzenlenen en büyük sanat organizasyonlarından biri; bu yıl 24 Şubat’ta başlıyor ve 8 Mayıs’a kadar devam edecek. ‘Kırmızı Şehir’ de denilen bu otantik kente yolunuzu düşürün ve Arap dünyasının sanatla ifade edilişine yerinde tanık olun.

Bu yılki başlığıNot New Now olan yani ''Artık yeni değil" 6. Marakeş Bienali sanat ve kültürler arasında köprü kuran birbirinden değerli sanatseverleri ağırlıyor. Dünyanın çok farklı yerlerinden katılan onlarca sanatçı ile gerçekleştirilen bienal, Akdeniz bölgesi, Arap bölgesi ve Afrika’dan gelen sanatsal çalışmalarla da sanat tutkunlarından ilgi görüyor. Bienal 'gerçek' için peşine düştüğümüz 'Yeni’nin aslında kendi içimizde bir kaçış olup olmayacağı sorununu şu alt kategoriler üzerinden sorgulayacak: Arap Dünyası, Afrika, ekoloji, folklor, geri dönüşüm, kurtarılmış teknolojiler, yeni, şimdi, oyun, amaç, action art, soyutlama, sivil farkındalık, kültürel direniş, materyalizm, minimalizm, sorumluluk, baskı, duyarlılık, junk art, dekolonizasyon. Bienale, en yakın varış noktamız olan Kazablanka şehrinden aktarmayla ulaşabilirsiniz. 

marrakechbiennale.org
24 Şubat-8 Mayıs 2016 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder