28 Temmuz, 2016

Mekan | İngilizler'in Cennet Bahçesi Petersham Nurseries

Biz insanların en huzurlu olduğu yerlerden birsi yeşilin ve oksijenin bol olduğu yerlerde vakit geçirmektir çünkü yeşil bize huzur verir. Özellikle bahçelerde geçirilen vakitler ayrı bir keyiftir. Çünkü cennetin dünyadaki izdüşümü olan bahçeler,ilkbaharda renk cümbüşüne dönüşürken, sonbaharda sarı ve turuncu tonların hüzünlü görünümünü, yaz aylarında ise nefes aldıran bir vahaya dönüşüyor. Bahçe konusunda  uzun yıllardır İngiltere yerini kimselere kaptırmamaya devam ediyor. 


İngiliz bahçeleri kelimenin tam anlamıyla ünlü ve büyüleyicidir. 19.yüzyılda yaşamış dünyaca ünlü İngiliz romancı Jane Austen'ın kitaplarında anlattıkları kahramanları, yaşadığı döneme ait tasvirleri ve kahramanlarının karakterleri romanlarının klasikler arasında girmesini sağlamış. Klasikler ve cazibe demişken, İngiltere'nin biraz dışında yer alan Peterham Nurseries Cafe'den bahsetmek istiyorum. 
Yaklaşık 20 yıl önce açılan restorantı, Gael ve Franscesco Boglione Petersham evi satın almış. İlk başlarda sadece çay dükkanı olarak hizmet vermeye başlamış. Daha sonraki yıllarda kendine yeni ürünler ekleyerek kendini geliştirmiş ve bunun sonucunda kafe kökenli bu restoran  2011 yılında Michelin yıldızına hak görülmüş. Canlı çiçekler , ve yeşilliklerle çevrili  bir serada 'slow food' konseptiyle uzun yıllardır hizmet veriyor. 

Address

Petersham Road
Richmond, Surrey
TW10 7AB



1 yorum:

  1. 3. resmin burdan bile etkisinde kaldım diyebilirim. çok güzel ve iç açıcı.

    YanıtlaSil