05 Ağustos, 2016

Hotel | İtalya'da Bali Rüzgarı Palazzo Margherita

Bernalda, İtalya'nın güneyinde Matera bölgesinde bağlı bir kasaba. Güney İtalya'da Basilicata bölgesinde bulunan kendi ismini taşıyan Matera şehri İtalya’nın popüler yerleşim yerleri arasında sayılıyor. Matera şehrinde ilk göze çarpan şey,Arap-Bizans ve Fransız etkisi altında kaldığını görebilirsiniz. Şehir, Barok tarzının açık biçimde Neapolitan etkisinde kaldığını gösterir. Ayrıca Matera, Calo Levi'nin sürgünden önce uğradığı yerlerden birisiymiş.


İtalya'nın güneyinde bir dağ tepesine konuşlanmış, turisttik olmayan, hatta adı fazla duyulmamış, 15.yüzyıla kadar, Camarda adıyla bilinen, İyon Denizi yakınlarında ki Bernalda, mağara evleri, köyleri, beyaz kumlu sahili, yemekleriyle, kitle turizmden uzak, keşfedilmemiş bir İtalyan kasabası. Bernalda'ya yolunuz düşerse Palazzo Margherita'yı es geçmeyin. Baba filmi üçlemesinin yönetmeni İtalyan asıllı ABD'li film yönetmeni ve yazar Francis Ford Coppola'un sahip olduğu İtalya'nın güneyinde bir dağ tepesine konumlanmış Bernalda'da sıcak atmosferi ve özel lezzetleriyle harika bir tatil sizi bekliyor. 

Burası efsanevi yönetmen Francis Ford Coppla'nın satın alıp hem eviniz kadar rahat, hem de fazlasıyla lüks bir otele dönüştürdüğü gerçek bir cennet. Küçük bir kasaba olan Bernalda'nın kalbinde bulunan bu bina, dünyanın ne egzotik ve benzersiz yerlerinde yer alan ' Coppala Resort' lüks oteller grubunun beşinci binası. 20.yüzyılın başında Coppala ailesinin buradan Amerika'ya göç etmesi nedeniyle bu otel, yönetmenin İtalyan kökenine övgü amaçlı yapılmış gibi görünüyor. Yönetmenin burayı seçmesinin sebebi, büyük babası Agostina'nın doğduğu yer olması. Lucania Joniva'nın evi olarak 19.'uncu yüzyılın başında inşa edilen Palazzo Margherita, 10 süit daire, bir yüzme havuzu, sinema salonu ve dört farklı bahçesi ile dikkat çekiyor. 

1892 yılında inşa edilen bina, 2004 yılında Coppala tarafından satın alınmış ve iç dekorasyonu, ünlü Parisli tasarımcı Jacques Grange tarafından yapılmış. Grange, eski bir binayı, tipik Akdeniz pastoral dekorunu ve zarif bir iç dekorasyonuyla birleştirerek detaylarıyla göz kamaştıran muhteşem bir otele dönüştürmüş. Bina 19.yüzyıl tarihinden esinlenerek karakterize edilirken dekoratif görüntüler ve fresklerle, değerli tarihi eserleri bir araya toplamış. Neo-klasik, Barok ve Art Deco tarzlarını birleştiren tasarımcı, 19.yüzyıl eklektizminin tüm ihtişamını uyandıran, stil ve ilhamı burada yorumlamış. Çini ile kaplı zeminler, fresk tavanlar ile otantik İtalyan atmosferi yaratılan Otel’de en sıcaklığında ise, kuşkusuz Coppala ailesinin payı büyük. Kökleri Bernalda kasabasına dayanan yönetmen ve ailesi, Palazzo Margharita'yı sık sık ziyaret edeceklerini düşündükleri için, dekorasyon aşamasında İtalya'ya gelerek, kendilerinin evlerinde hissedecekleri bir mekân olması için çalışmışlar. Otele de özellikle banyoların dekorasyona önem verilmiş ve otantik Akdeniz rahatlığı yaratılmış. Sofistike kalitesiyle karakterize edilmiş olan ünlü İtalyan markası Devon & Devon'un Draycott küvetleri, yönetmenin kızının adını olan Sofia süitinde olduğu gibi renkli fayans döşemeli ve yüksek tavanlı zengin bir dekorasyona sahip süitlerle mükemmel bir uyum sağlamış.



Geleneksel Güney İtalyan yemeklerini ve tatlarını deneyebileceğiniz Palazzo Margherita'nın ferah mutfağı sürekli açık. Konuklar isterlerse yemeklerini mutfakta yiyor, isterlerse kolları sıvayıp yemek yapabiliyorlar. Dekorasyon ve duvar fotoğraflarıyla dikkat çeken, öğle ve akşam yemekleri için tercih edilen Cinecitta, konuklarına gün boyunca kahve, yemek öncesi kokteyller deneyebileceği Family Bar ve bahçede bulunan ve havuz kenarında güneşlenirken bir şeyler içmek isteyenlere hizmet veren Pool Bar, Palazzo Margherita'da farklı keşifler yapabileceğiniz mekânlar arasında.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder