20 Mart, 2016

Kitap | Venedik içinde Özel iç Mekanlar

Adriyatik Denizi kıyılarında kurulu sular şehri Kuzey kıyılarında kurulu sular şehri Kuzey İtalya'nın doğusunda bulunuyor. Pro ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kurulmuş Veneto bölgesinin başkenti. Dünya üstünde ki essiz su kenti. İtalya'nın Kuzeydoğusun Kuzeydoğusun da birbirinden ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üstüne kurulmuş muhteşem bir şehir. Doğal güzelliği, mimarisi ve sanat eserleri ile ün yapmış olan Venedik dünyanın en turistik şehirlerinin başında gelen kent, her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. 



 17. yüzyılın sonlarına kadar sanatın ve ticaretin merkeziydi. Tarihi boyunca, özellikle Rönesans Döneminde, birçok sanatsal hareket olmuş. Venedik tarihi boyunca senfonik müzik ve operanın gelişiminde önemli rol oynayan, aynı zamanda Antonio Vivaldi'nin doğduğu şehirdir. Hiç şüphesiz sanatı kadar mimari yapılarıyla her daim gözde şehirlerin başında gelmiş. 

Venedik'in En Güzel iç Mekanları 

Kanalları, sokakları, gizli bahçeleri ve muhteşem mimarisiyle başka bir şehirdir Venedik. Rönesans sanatının en güzel örneklerini burada görebilirsiniz. Gizli dünyasını çok belli etmese de, baş döndürücü binalara ve tasarımlara sahip evlere sahip. Rizzoli tarafından yayınlanan ''Inside Venice: A Private View of the City's Most Beautiful Interiors'' kitabında Venedik'in muhteşem tasarımlarını gözetleye bilirsiniz. Bu kitapta, Venedik'in daha önceden gün yüzüne çıkmayan evleri fotoğraflanmış. Ünlü Sanat restoratör'ü Toto Bergamo Rossi'nin de restore ettiği 17.yüzyıl Palazzetto Alvisi Gaggia'da dâhil olmak üzere bir çok ünlü ismin katkılarıyla oluşan kitapta bir çok binanın ayrıntılarına ulaşabilirsiniz. Kitap bilgilerine buradan da ulaşabilirsiniz  http://www.rizzoliusa.com
Palazetto Alvisi Gaggia  
17.yüzyıldan kalma bina, San Marco meydanına iki dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Sanayici ve senatör Achille Gaggia tarafından 1920'ler de sahip olunan bina halen torunları tarafından kullanıldığı söyleniyor. 
Ca Foscolo 
Bu bina ilk olarak 16.yüzyılda dekore edilmiş. Daha sonra aristokrat Alighieri ailesi tarafından 19.yüzyılda tekrar restore edilmiş. Kitap ve önemli maniyerist resimlerle kaplı büyük bir ana solana sahip bina, duvarlarında halen Rönesans kirişlerini oluşturur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder