06 Aralık, 2016

Sanat | Art Basel Miami Beach


Her yıl Aralık ayında Miami'de gerçekleşen Art Basel Miami Beach  1-4 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Sanatseverleri misafir edecek olan fuar bu sene 267 galeriyi ağırlayacak. Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’dan pek çok katılımcının yer alacağı fuar resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, sinema ve edisyon işlerle sanatseverlerle buluşuyor.

1970 yılından beri devam etmekte olan, Uluslararası Sanat Fuarı Art Basel; Miami Beach 2016 kapsamındaki sergileri başladı.  Her sene Almanya'nın Basel şehri, Miami Beach ve Hong Kong olmak üzere üç şehre yayılan Art Basel'in bu sene Miami Beach'teki organizasyonuna 194 galeri ve 1130 sanatçı katılıyor. 1 – 4 Aralık tarihlerinde gerçekleşen fuarda birçok sergi ve etkinlik yapıldı. Marina Abramović, Andy Warhol, Ai Weiwei ve daha birçok ünlü sanatçının da eserleriyle katılım gösterdiği Art Basel Miami Beach; dünyanın her yerin yüzlerce sanatçıyı ve sanat eserini bir araya getirerek sanatçıları ortak bir platformda buluşturdu. Türkiye'den de Haluk Akakçe, Cenk Akaltun gibi sanatçıların katılım gösterdiği sanat fuarında bu sene, 20398 adet sanat eseri sergilendi. 

Art Basel Miami’ye her sene yaklaşık olarak 70.000 izleyici katılıyor. Günlük bilet ücreti 50, dört günlük bilet ücreti 105 dolar. Art Basel Miami’nin en heyecan verici sergi alanları Positions ve Nova.
Burası, geleceğin en çok konuşulacak sanatçılarını solo ve ikili sunumlar halinde tanıyabileceğiniz bir alan.  Positions’da bu sene solo sergisi olan Anicka Yi bu sezonun en çok konuşulan isimlerinden ve geçtiğimiz haftalarda hem Hugo Boss ödülünü kazandı hem de New York Guggenheim Müzesi’nde ilk solo  sergisine hazırlanıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder